ONTSPANNING

Ontspanning is minstens zo belangrijk voor het verkrijgen van een optimale gezondheid als training en voeding.  We bieden verschillende vormen van massage aan, Body Relax therapie en magnesiumbehandelingen. Op basis van de klachten wordt gekeken welke therapievorm het meest geschikt is.

MASSAGE

Stijve spieren,strak bindweefsel of gespannen door stress? Een massage zorgt dat het bloed weer gaat stromen en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het is een stukje onderhoud van het lichaam wat in onze westerse wereld nog steeds wordt onderschat, een goeie massage kan in vele opzichten rust en ontspanning geven.

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefsel is het weefsel dat letterlijk alle organen, spieren en gewrichten in het lichaam met elkaar verbind en ondersteund. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwennaar de organen en beschermt tegen infecties. De cellen hebben een grote rol bij wondgenezing, isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor de transport van zuurstof,voedings-en afvalstoffen. Onder invloed van stress en overbelasting wordt bindweefsel minder goed doorbloed en gaan de bindweefselcellen verkleven. Deze verklevingen veroorzaken op hun beurt weer storingen en klachten in organen, spieren en gewrichten. Met bindweefselmassage worden de verklevingen in de bindweefsellaag weer losgemaakt, waardoor de doorbloeding weer verbetert en klachten kunnen worden verholpen. De technieken die worden gebruikt varieren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel. Deze prikkel werkt zowel op de zenuw zelf als ook op andere delen van het lichaam, waardoor ook hier blokkades verdwijnen. In feite is bindweefselmassage een reflexzone therapie.

Bij welke klachten kies je voor een bindweefselmassage?

hoofdpijn/migraine/ doorbloedingsstoornissen/gewrichtsklachten/littekens

SPORTMASSAGE

Bij een sportmassage worden stijve en gespannen spieren in het lichaam stevig gemasseerd, zodat de doorbloeding verbetert en afvalstoffen weer beter kunnen worden afgevoerd.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Het woord zegt het al, ontspanningsmassage heeft als doel het lichaam te laten ontspannen. De gebruikte technieken zijn softer, en gericht op verbetering van doorbloeding van de huid en spieren. Een weldaad voor lichaam en geest.

Check de tarieven onder ‘tarieven SportLAB’

BODY RELAX THERAPIE

De Body Relax therapie is een toepassing van het MIHA Bodytec apparaat en zeer geschikt voor mensen die tegen een burn out aanzitten (of al een burn out hebben), fibromyalgie, last hebben van vermoeidheid en/ of erg gespannen spieren.  De behandeling duurt maximaal 30 minuten en kan 2 á 3x peer week worden ondergaan.

MAGNESIUM THERAPIE

Magnesium ontspant, het helpt bij herstel van spieren,ontzuurt en is nodig voor elke cel in ons lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen waaronder de energie productie. We halen lang niet voldoende magnesium uit onze voeding, en stress en het gebruik van medicijnen zorgen voor een nog groter magnesium tekort. Op dit vlak valt dus veel winst te behalen. Magnesium therapie kan op verschillende manieren worden toegepast, namelijk als supplement, in de vorm van een voetenbad,pakking en massage.

Bij Het SportLAB bieden we magnesium pakkingen aan,al dan niet in combinatie met een magnesiummassage. Bovendien verkopen we diverse supplementen en andere magnesiumproducten. Aan de hand van de klachten kan er een speciaal magnesium behandelplan worden opgesteld.